Recept - páťarisu
TIRAMISU
Těžko bychom hledali typičtější italský dezert, než právě tiramisu. Lahodný moučník s příchutí kávy a mandlového likéru najdete po celé Itálii. Dosud není jasné, kde se prvně objevil, Italové mají o původu mnoho teorií. Mohl to být Piemont, odkud pocházejí piškoty savoiardi a nebo Lombardie, odkud pochází mascarpone. Dezert je to vcelku snadný, nic nemusíte péct, stačí z vajec vyšlehat krém. Díky přípravě také dostalo tiramisu zřejmě svůj název, který znamená doslova „táhni mě nahoru“.
"PÁŤARISU"
Připrav směs tvarohu a zakysané smetany, do které přidej dvě lžíce moučkového cukru a jeden pytlík vanilkového cukru. Vše řádně promíchej.
Připrav šlehačku ze smetany ke šlehání za pomoci mixéru.
Šlehačku zamíchej do tvarohu.
Připrav Caro nápoj. Na dno hrnku dej jednu kávovou lžičku Caro. Uvař vodu v konvici a Caro vroucí vodou zalij. Poté do nápoje namáčej za pomoci lžíce piškoty.
Na dno skleničky (nádoby) naskládej namočené piškoty tak, aby pokryly celé dne. Poté na piškoty udělej další vrstvu z umíchaného krému (můžeš ho posypat kakaem). Takto můžete pokračovat dále. Konečná vrstva by měla být z krému.
Dobrou chuť :-)